Ahogy a kor előrehaladtával egyre bölcsebbé válunk, úgy veszítjük el bőrünk ragyogását és simaságát. Mivel nem tudjuk lelassítani az időt, ezért meg kell értenünk, hogy mi okozza ezeket a változásokat azzal, hogy megértjük magukat a változásokat és megtanuljuk kezelni őket. Nézzük tehát a részleteket, először a gyakori bőrproblémák azonosítását és azt, hogy miként tudjuk megelőzni és kezelni őket.

1. Hiperpigmentáció: a hiperpigmentáció rengeteg formában jelentkezhet; a megfelelő kezelés meghatározásához először azonosítani kell, hogy melyik típusban szenved.

• A napfoltok a leggyakoribb előfordulása; kialakulása a napon töltött időhöz köthető.
• A melazma oka sok esetben a terhesség által okozott hormonváltozás és gyakorta jelenik meg az arcon
• A gyulladás utáni hiperpigmentációt általában sérülések vagy azok a kiütések okozzák, amelyeket akné néven ismerünk (amiről a későbbiekben lesz szó)
A hiperpigmentációt a fenti okok miatt kialakult melanin-túltermelés okozza; a melanin az az anyag, ami a bőr színét adja. A legjobb megoldás a naptej használata, ami segít kivédeni a nap sugarait – legalább 30 SPF-es termék használatát javasoljuk.

2. Akné: rossz hír a felnőttek számára: az aknék nem szűnnek meg a középiskola befejeztével. Az oka általában az, hogy a pórusok eltömődnek és nincsenek megfelelően vagy kellő rendszerességgel tisztítva. Zsír, kosz és baktérium is utat találhat a pórusainkba, ami változó számú és méretű mitesszerekhez vezethet. Gyakran a felnőttkori aknékkal küzdünk a leginkább, mert ezek a legláthatóbbak és fizikai fájdalmat is okozhatnak.

Az aknék kordában tartásának vagy a tőlük való teljes megszabadulás kulcsa a gondos bőrápoló rutin alkalmazása és az, hogy tisztában legyen bőre érzékenységével.

• Használjon tisztítókrémet naponta kétszer, reggel és este annak érdekében, hogy minden sminket, koszt és zsírt eltávolítson bőréről. Mindig a nem szennyezett részt tisztítsa meg először és hagyja a fertőzöttet a végére.
• A lehető legkevesebbszer érintse meg arcát, mert a baktériumok könnyen átkerülhetnek a kezéről az arcára.
• Cserélje rendszeresen párnahuzatát, mert ezzel megakadályozhatja a fertőzés terjedését.
• Ne nyomja ki őket, mert ez ugyanúgy elősegítheti a fertőzés terjedését és sebhelyeket hagyhat maga után; a jó bőr kulcsa az alapos tisztítás – a beU manuka tisztítókrém segítségével az arctisztítás és -hidratálás után bőre fellélegezhet emellett pedig a rugalmasságát és puhaságát is visszaállítja.
• Használjon vízalapú sminket annak érdekében, hogy elkerülje a pórusok eltömődését. Kerülje az olajalapú smink használatát.
• Csökkentse az Önt érő stressz szintjét; tisztában vagyunk vele, hogy ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de az Önt érő stressz gyakran a bőrén is megmutatkozik. Figyeljen tehát oda, hogy akkor is szakítson időt önmaga ápolására, amikor stresszes időket él azért, hogy csökkenteni tudja a tüneteket.
• Ha nem lát előrelépést, akkor az orvosi kezelés is segítséget jelenthet: beszéljen kezelőorvosával.

3. Bőrhibák: általában elszíneződések vagy foltok formájában jelenik meg a bőrén és többféle típusa van:

• az aknéktól a mitesszerekig, a leggyakoribb formái a fekete- és fehérfejűek.
• öregedési foltok vagy májfoltok, amelyek a napsütés hatására keletkeznek és gyakran felfedezhetők idősebb nők bőrén. Napfoltoknak is nevezik őket és hiperpigmentáció is lehet az okozójuk (látja, hogy minden kapcsolatban áll egymással?).
• a pattanások akár nagyra is nőhetnek; olyan bőrelváltozások, amelyek mitesszereknek tűnhetnek és gyakran eredményeznek olyan orvosi eseteket, mint az bárányhimlő vagy az ekcéma.
• a göröngyök a másik olyan előfordulás, amelyek nagyok és kemények is lehetnek. Bibircsókként is feltűnhetnek.

Hogyan kezelhet ennyi problémát egyszerre? Ha nincs bőrápoló rutinja, akkor ideje készítenie egyet. A tudatosság a legfontosabb szempont nem csak a bőrén használt termékek típusát, hanem azok gyakoriságát és rendszerességét illetően is és ezek a szempontok nagyban segíthetik a kiütések elkerülését. A természetes bőrápolási rutin pedig még ennél is többet segíthet, bőrét nem csak szebbé, hanem egészségesebbé is teheti.
Ahogy Ön is láthatja, mindhárom probléma kapcsolatban áll egymással és ámbár a naptej nagyon sokat segít, használata önmagában nem elegendő. A bőrének hasznos összetevőkből álló természetes termékkollekciónk segít visszaszorítani és megakadályozni az öregedési folyamatot és csökkenti a jelenlegi problémáit, ami egyenes út az egészségesebb és fiatalosabb bőr felé.
Tudjon meg többet az ORGANO beU termékcsaládjáról a beu.organogold.com, ahol a szakértően összeállított természetes termékkollekciónkról is további információkat találhat, melyek segítségével a lehető legtöbbet hozhatja ki Önmagából.

#BrighterThanGold